Suroviny
- bílek 8
- moučkový cukr 600 g
- cukr krystal 150 g
- škrobová moučka 2 PL
- vinný ocet 1 ML
- vanilkový cukr
- smetana 2
- mascarpone
- třešně
- rybíz
- angrešt
- maliny
- marakuja
- máta snítka
- physalis
Postup
- Použijeme jen bílky a ušleháme z nich pomocí robota nebo šlehače sníh, který mícháme na střední otáčky a když začne vytvářet na hladině pěnu, obohatíme jej o 150 g cukru krystal.
- Pokračujeme v míchání na nejvyšší otáčky, až vypadá konzistence jako sníh, přidáme ještě po částech 600 g cukru moučka smíchaného se škrobem, pomalu jej vmícháme a kontrolujeme krystalky cukru, by byly rozpuštěné. Na závěr vmícháme lžičku vinného octa. Sníh by měl být tuhý.
- Do předehřáté trouby na 80-90 °C vložíme plech vyložený pečícím papírem s připravenými pusinkami, ty by měly být vysoké asi 5 cm.
- Pečeme 1,5-2 hodiny a během pečení troubu neotevíráme. Až trouba vychladne, zkontrolujeme pusinky, opatrně je odlepíme od pečícího papíru a pokud nám připadají nedodělané, můžeme je ještě na chvíli dopéct.
- Jakmile máme pusinky, připravíme si domácí šlehačku z mascarpone a dvou smetan ke šlehání, přidáme vanilkový cukr. Až je šlehačková směs opravdu tuhá, nakládáme ji ideálně vychlazenou na pusinky. Nešetříme ovocem a marakujou. Ozdobíme physalisem a kouskem máty.
Autor receptu: Kristýna Franke
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!