Korpus
- vaječné bílky 120 g
- cukr krupice 200 g
- ocet 1 ML
- škrobová moučka 1 ML
Krém na dezert
- smetana 500 ml
- mascarpone
- moučkový cukr
Postup
- Vyšleháme bílky a postupně přidáváme cukr krupice, nakonec přidáme lžičku octa a lžičku škrobu. Krém dáme do cukrářského sáčku a na plech na pečicí papír vytvoříme hnízda, pečeme na 90 °C 2,5 hodiny. Během pečení troubu neotvíráme. Necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme rozvar z jahod. Jahody podlijeme vodou a vaříme, nakonec přidáme škrob rozmíchaný ve vodě.
Krém na dezert
- Vyšleháme mascarpone a smetanu, přidáme trochu cukru moučka.
- Doděláme dezert. Vychladlá hnízda naplníme rozvarem, krémem, nakonec ozdobíme ovocem.
Autor receptu: Jakub Korbel