Suroviny
- mascarpone 350 g
- moučkový cukr 65 g
- smetana ke šlehání 180 ml
- višně (nebo směs mraženého ovoce) 250 g
- cukr 30 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- rum (kvalitní) 3 PL
- čokoládové sušenky
- čerstvé ovoce
Postup
- Do menšího hrnce si dáme mražené ovoce a bílý cukr a na mírném plameni vaříme asi 14 minut, přidáme rum a při zhoustnutí odstavíme a necháme vychladit v lednici. Ve větší nádobě si šlehačem vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem do tuhé konzistence (asi 3 minuty) a poté pomalu přiléváme smetanu, dokud směs nezhoustne, pak přidáme šťávu z citrónu.
- Hotový krém dáme také vychladit do lednice. Do pohárků nebo skleniček klademe na dno svařené ovoce, poté nejlépe cukrářským sáčkem krém mascarpone. Mezitím si v sáčku lehce rozbijeme sušenky na vetší kousky a dáváme je na krém jako třetí vrstvu.
- Pak už jen dozdobíme čerstvým ovocem a servírujeme.
Autor receptu: Jiřina Anna Jandová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!