Suroviny
- espresso 400 ml
- krupicový cukr 300 g
- smetana ke šlehání 600 ml
- vanilkový lusk 2
- moučkový cukr 60 g
- voda 1 l
- borůvky
Postup
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dáme do rendlíku s krupicovým cukrem a 1 l vody. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Vypneme a necháme vychladnout. Odstraníme vanilkový lusk, přilijeme espresso a promícháme.
- Vlijeme do obdélníkové nádoby s plochým dnem a dáme na 6 hodin do mrazáku. Čas od času směs promícháme a naškrábeme vidličkou, aby vznikly ledové krystalky. Před podáváním ušleháme smetanu. Granitu rozdělíme do 8 pohárů a ozdobíme šlehačkou a borůvkami.
Autor receptu: Jan Behenský
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!