Suroviny
- morková kost 3
- kořenová zelenina
- polévkové koření
- sůl
- pepř
Játrové knedlíčky
Postup
- Morkové kosti dáme vařit, mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme ji a přidáme do hrnce. Vaříme doměkka na mírném ohni.
- Uvařené kosti vyjmeme a maso nakrájíme, vložíme zpět do hrnce, okořeníme podle chuti. Při servírování ozdobíme petrželkou.
Játrové knedlíčky
- Játra očistíme, rozemeleme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec trošku strouhanky na zahuštění.
- Tvoříme kuličky, které dáme do vroucí vody vařit, dokud nevyplavou. Uvařené knedlíčky vkládáme do vychladnuté polévky.
Autor receptu: Lucie Ukušová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!