Suroviny
- losos 2 filety
- koření na ryby
- sůl
- pepř
- citrony 2
Hráškové pyré
- mražený hrášek 3-4 balíčky
- muškátový oříšek
- česnek 3 stroužky
- smetana na vaření 1-2 kelímky
- máslo 1
- plnotučné mléko
- sůl
- pepř
Postup
- Lososa očistíme, okořeníme solí, pepřem, kořením a pokapeme citronem. Na másle smažíme do zlatova a do křupava.
- Podáváme s hráškovou kaší a ozdobíme plátkem citronu.
Hráškové pyré
- Hrášek dáme vařit do osolené vody, necháme vařit 10–15 minut doměkka. Scedíme půlku vody z hrášku a schováme. Hrášek rozmixujeme v hrnci, přidáme slitou vodu a rozmixujeme jako na bramborovou kaši.
- Přidáme máslo, sůl, mléko podle hustoty a nakonec trošku smetany na zjemnění. Dochutíme špetkou muškátového květu a prolisovaným česnekem.
Autor receptu: Lucie Ukušová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!