Suroviny
- mascarpone 250 g
- vanilkový extrakt 1-2 ML
- maliny 150 g
- borůvky 150 g
- máslové sušenky 150 g
- máslo 40 g
- máta (na ozdobu)
Postup
Sušenkový základ
Sušenky rozdrťte najemno (válečkem nebo v mixéru).
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte rozdrcené sušenky a krátce je opečte, aby získaly máslovou chuť a křupavost. Nechte vychladnout.
Krém
V míse prošlehejte mascarpone s vanilkovým extraktem.
Krém by měl být jemný a lehce sladký.
Sestavení dezertu
Na dno skleniček nebo misek nasypte vrstvu opečených sušenek. Přidejte vrstvu krému z mascarpone. Do krému vložte čerstvé maliny a borůvky.
Postup opakujte, dokud nedoplníte skleničky. Na vrch dejte ještě pár kousků ovoce. Dezert ozdobte čerstvou mátou. Před podáváním ho nechte alespoň 30 minut vychladit v lednici.
Autorka receptu: Veronika Hrabovská