Suroviny
- mražené lesní ovoce 250 g
- třtinový cukr 4 ML
- máslové sušenky 140 g
- rozpuštěné máslo 40 g
- skořice 1/2 ML
- mascarpone 250 g
- zakysaná smetana 300 g
- třtinový cukr 90 g
- citronová šťáva z 1 citronu
- vanilkový lusk
- citronová kůra
Postup
- Začneme nejdřív omáčkou. Ovoce dáme do kastrůlku, podlijeme ho trošičkou vody a necháme asi deset minut vařit, dokud nevznikne ideální omáčka. Osladíme cukrem a necháme ji vychladnout. Pak si vytvoříme sušenkový základ. Sušenky rozmixujeme (nebo nadrtíme) na drobečky, přidáme skořici a přilijeme k nim máslo.
- Pořádně všechno s máslem zapracujeme a vznikne sušenková drobenka. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Na závěr si uděláme krém. Všechny ingredience smícháme dohromady tak, aby vzniknul krásně hladký krém. Ten dochucujeme podle sebe buď citrónem nebo cukrem.
- Pak si připravíme skleničky a začneme si cheesecake vrstvit. Nejdřív nasypeme na dno sušenky, pak si dáme krém, pak zas sušenky a krém a na závěr si dáme omáčku z lesního ovoce. Celý dezert jsem ozdobíme čerstvými jahodami, ostružinami nebo i borůvkami, mátou a kouskem sušenky.
Autor receptu: Monika Pittrová