Suroviny
- kuřecí skelet 750 g
- kořenová zelenina
- sůl 1 PL
- kuřecí bujón 1
- celý pepř 10 kuliček
- petrželka
- libeček
Domácí strouhání
- hrubá mouka 150 g
- olej 1 PL
- vejce 1
Postup
- Skelet z kuřete a zeleninu dáme společně povařit se lžičkou soli a malou kostičkou kuřecího bujónu a 10 kuličkami celého pepře. Vaříme asi dvě hodiny do změknutí masa.
- Po uvaření scedíme, přidáme pokrájenou zeleninu společně s obraným kuřecím masem. Dochutíme a do polévky přidáme již uvařené strouhání.
Domácí strouhání
- Z hrubé mouky a jednoho vejce utvoříme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Dame do osolené vařící vody se lžičkou oleje. Vaříme asi 8 minut.
- Polévku doplníme pokrájenou petrželkou a můžeme dochutit pokrájeným libečkem.
Autor receptu: Vlasta Baliharová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!