Suroviny
- vaječné bílky 5
- cukr krupice 150 g
- ocet 1 PL
- solamyl 1 PL
- šlehačka 250 ml
- kiwi 4
Postup
- Studené bílky šleháme na vysoké obrátky a postupně přidáváme cukr a poté lžíci octa, až dosáhneme hustého sněhu. Nakonec pomocí sítka, aby se neutvořily hrudky, postupně zašleháme lžíci bramborového škrobu nebo Solamylu. Na pečicím papíru na plechu vytvoříme ze sněhu pomocí stěrky kruhový tvar o výšce cca 5 cm.
- Případně můžeme na plech vložit spodek z otevírací kruhové formy a sníh natvarovat na ni, což pomůže při pozdějším servírování. Troubu předehřejeme na 180 °C a po vložení hned stáhneme na 100 až 115 °C a pečeme na tuto teplotu cca hodinu a 15 minut.
- Je nutno troubu vůbec neotevírat a po vypnutí nechat několik hodin, nejlépe přes noc, bez otevírání v troubě vychladnout. To zabrání prasknutí a propadnutí korpusu.
- Těsně před servírováním potřeme celý korpus našlehanou šlehačkou, z vrchu i ze stran, která jakékoliv nedokonalosti skryje. Ozdobíme čerstvým ovocem, plátky kiwi, borůvkami, čerstvými jahodami nebo jiným kyselým ovocem.
Autor receptu: Lucie Čihánková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!