Suroviny
- rýže 3 hrnky
- horká voda
- vepřový bůček 1 kg
- cukr hnědý 5 PL
- rybí omáčka 1/2 hrnku
- sójová omáčka 3 PL
- vejce 7
- pepř černý
Postup
- Rýži uvaříme v rýžovaru: umyjeme rýži 2–3krát, zalijeme vařící vodou, aby byla 1 cm pod vodou. Vejce uvaříme natvrdo. V hrnci uděláme karamel z cukru do tmavohnědá. Přidáme bůček nakrájený na kostičky.
- Zamícháme vařečkou a snížíme oheň na medium a přidáme vodu, rybí a sójovou omáčku a necháme zredukovat. Když jsou uvařená vejce, dáme je na pánev, aby se ze stran trošku osmahly pro křupavost, poté je dáme do hrnce s masem a necháme vařit, dle chuti opepříme.
Autor receptu: Thi Kim Ly Tranová