Suroviny
- Jidášovo ucho
- kuřecí maso
- zelí 1/4 hlávky
- červená kapie
- bramborový škrob
- sójová omáčka
- chilli omáčka
- olej
- sůl
- sůl
Postup
- Jidášovo ucho namočíme do misky s vodou cca hodinu před vařením. Do hrnce nalejeme olej, který rozpálíme, a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které necháme zatáhnout. Když se maso začne lepit ke dnu hrnce, tak ho osolíme a zamícháme.
- Poté přidáme čtvrtku nakrájeného hlávkového zelí, červenou kapii a hrst nakrájeného a očištěného Jidášova ucha. Polévku zalejeme po okraj vodou.
- Když se polévka začne vařit, přiléváme za stálého míchání rozmíchaný bramborový škrob, a to do doby, až uvidíme, že se polévka začíná od lžíce líně táhnout. Zbývá už jen polévku dochutit sójovou omáčkou, solí a chilli omáčkou.
Autor receptu: Roman Řehák
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!