Suroviny
- moučkový cukr 3 PL
- kukuřičný škrob 3 PL
- jahodová šťáva 1 a 1/2 sklenice
- voda 1 a 1/2 sklenice
- smetana ke šlehání 400 ml
- cukrářské piškoty
- kravské mléko
- jahody
- máta
Postup
- Do hrnku dáme cukr, škrob, jahodovou šťávu, vodu a vše vaříme do zhoustnutí.
- Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme cca na 30 minut do ledničky. Ušleháme si smetanu do husta, asi 3 lžíce si odebereme na ozdobení.
- Do smetany zašleháme vychladnou jahodovou hmotu. Cukrářské piškoty namáčíme v mléce a vrstvíme do sklenic, jahody, piškoty a jahodovou smetanu. Nakonec ozdobíme šlehačkou, mátou a jahodou.
Autor receptu: Miloslava Komůrková