Suroviny
- bramborové noky 500 g
- máslo 30 g
- cibule 1
- čerstvý sýr 150 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- bazalka 1 velá hrst
- strouhaný parmazán
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup
- Noky uvaříme dle návodu na obalu. Než je slijeme, uschováme si asi 100 ml vody z vaření. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na proužky, neměla by se zbarvit.
- Přidáme do pánve čerstvý sýr, necháme ho rozpustit a poté přilijeme smetanu a vodu z vaření noků. Rozšleháme vše dohladka, přivedeme k varu a necháme lehce zhoustnout.
- Omáčku osolíme, opepříme, vmícháme bazalkové lístky, jen aby zavadly, a do omáčky vmícháme uvařené noky. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.
Autor receptu: Petr Říbal
Rychlá večeře: Bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou