Suroviny
- zadní hovězí maso (velké tenké plátky)
- uzenina (špekáček, klobása)
- nakládané okurky
- vejce natvrdo
- plnotučná hořčice
- smetana ke šlehání
- bílá cibule
- rýže
- sůl
- pepř
Postup
- Na rozpáleném oleji nebo sádle orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Hovězí plátky osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a klademe na ně uzeninu, vejce, okurku a syrovou cibuli. Zabalíme do závitku a zašpejlujeme nebo svážeme nití.
- Zarestujeme na cibulovém základu a poté dusíme pod pokličkou 1,5 hodiny podlité hovězím vývarem.
- Rýži ve varných sáčcích vaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu cca 16 minut.
- Po 1,5 hodině ptáčky vyjmeme a dáme stranou, omáčku rozmixujeme do jemna tyčovým mixérem, dochutíme dle chuti solí a pepřem, hořčicí anebo vývarem. Odstavíme ze sporáku a zjemníme smetanou, vrátíme od špejlované ptáčky do omáčky a servírujeme s uvařenou rýží.
Autor receptu: Karel Hoznour
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!