Suroviny
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání 40 ml
- tyčinka (čokoládová) 4
- čokoládová pomazánka z lískových oříšků 2 PL
- kakao
Postup
- Do velké mísy vložíme 250 g mascarpone a cca 40 ml smetany ke šlehání. Důkladně promícháme nebo ušleháme. Přidáme čokoládové tyčinky, pořádně je nadrtíme a rozmícháme. Přidáme jednu velkou lžíci čokoládové pomazánky a promícháme. Potom si vezmeme druhou misku a polovinu směsi přendáme.
- Do jedné misky přidáme kakao a ještě jednu lžíci čokoládové pomazánky a rozmícháme, aby směs v jedné míse více ztmavla. Vezmeme si skleněnou nádobu, kam dezert budeme servírovat, a střídavě vkládáme po dvou lžících tak, aby dezert vypadal jako zebra. Nahoru přidáme čokoládovou tyčinku a můžeme servírovat.
Autor receptu: David Hošek