Suroviny
- karamelové sušenky 500 g
 - máslo 100 g
 - mascarpone 500 g
 - polotučný tvaroh 250 g
 - vejce 3
 - žloutek 1
 - citron 2
 - moučkový cukr 100 g
 - borůvky (kanadské)
 
Postup
- Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, do vymazané formy vysypeme tuto směs a utlačíme na dno, na 10 minut dáme odpočinout do lednice.
 - Krém si připravíme tak, že do mascarpone a tvarohu vmícháme tři vejce a jeden extra žloutek, vymačkáme citron a přidáme nastrouhanou citronovou kůru podle chuti, smícháme se 100 g moučkového cukru.
 - Krém nalijeme do formy na korpus ze sušenek a dáme péct. Nejdříve pečeme na 180 °C 10 minut, následně troubu stáhneme na 135 °C a pečeme dalších 35 minut. Upečený dort dozdobíme kanadskými borůvkami.
 
Autor receptu: Aleš Kureš