Suroviny
- karamelové sušenky 500 g
- máslo 100 g
- mascarpone 500 g
- polotučný tvaroh 250 g
- vejce 3
- žloutek 1
- citron 2
- moučkový cukr 100 g
- borůvky (kanadské)
Postup
- Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, do vymazané formy vysypeme tuto směs a utlačíme na dno, na 10 minut dáme odpočinout do lednice.
- Krém si připravíme tak, že do mascarpone a tvarohu vmícháme tři vejce a jeden extra žloutek, vymačkáme citron a přidáme nastrouhanou citronovou kůru podle chuti, smícháme se 100 g moučkového cukru.
- Krém nalijeme do formy na korpus ze sušenek a dáme péct. Nejdříve pečeme na 180 °C 10 minut, následně troubu stáhneme na 135 °C a pečeme dalších 35 minut. Upečený dort dozdobíme kanadskými borůvkami.
Autor receptu: Aleš Kureš