Krém
- tvaroh 500 g
- mascarpone 250 g
- zakysaná smetana 200 g
- karamelová pomazánka 75 g
- vejce 2
- hladká mouka 2 PL
- moučkový cukr 50 g
- borůvky 200 g
Postup
- Nadrobené a rozmixované sušenky spojíme s rozpuštěným máslem a vzniklou směs namačkáme do kruhové pečicí formy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 5 minut.
- Tvaroh, mascarpone a zakysanou smetanu krátce vyšleháme ručním mixérem. Přidáme vajíčka a sušenkovou pomazánku a opět promixujeme. Nakonec přidáme mouku a cukr a prošleháme tak, aby se všechny ingredience propojily.
- Krém vylejeme na předpečený korpus a pečeme při teplotě 155 °C cca 50 minut. Během pečení máme na spodku trouby plech s vodou.
- Po dopečení necháme dort v otevřené troubě lehce vychladnout. Po cca 30 minutách vyjmeme. Vaničku borůvek rozmačkáme v kastrůlku a s trochou vody rozvaříme.
Autor receptu: Lucie Šafránková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra