Suroviny
- avokádo 3
- černý sezam 80 g
- citrony 2-3
- granátové jablko 100 g
- chilli vločky
- sůl
- pepř
- kváskový chleba
Postup
- Avokádo rozřízneme podélně, vyjmeme pecku a oloupeme. Musí být zralé a měkké, krásně zelené. Poloviny si rozřízneme ještě na půl a pokapeme citrónovou šťávou. Nešetříme s ní. Osolíme.
- V misce si připravíme směs černého sezamu, granátového jablka (vyloupaného), nastrouhané citrónové kůry z bio citrónu (chemicky neošetřeného), chilli vloček, citrónové šťávy, pepře a soli.
- Kváskový chléb si nakrájíme na středně silné krajíce a ještě je rozpůlíme. Z obou stran potřeme máslem a roztopíme si pánev. Topinky opékáme z obou stran dozlatova.
- Části avokád pokrájíme na měsíčky, které následně rozprostřeme na opečené topinky. Posypeme sypkou směsí a servírujeme.
Autor receptu: Tereza Zedníčková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!