Bramboroví ježci
- brambory 5 ks
Postup přípravy
Naklepeme vepřové plátky, které osolíme, opepříme, posypeme trochou sušeného česneku, necháme chvíli odpočinout. Mezitím si rozšleháme vejce s trochou solí a pepřem. Maso obalíme ve strouhance, strouhanku trošičku vmačkáme, pak obalíme v připraveném vajíčku, ihned dáme smažit na rozpálený olej na pánev a opečeme z obou stran. Maso přendáme do pekáče a prokládáme je plátky slaniny a kroužky cibule. Zalijeme je trochou oleje s vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na hodinu a půl.
Brambory oloupeme, podélně rozkrojíme a poloviny klademe na pečicí papír. Hřbety brambor mírně nakrájíme na ježka, nesmíme je prokrojit! Do mezer dáváme slaninu a navrchu je posypeme sýrem. Dáme zapéct do trouby asi na 20-30 minut dle velikosti brambor.