Head
- čokoláda 50 g
Na šlehačku
- mouka 5 lžic
Na bílý krém
- čokoláda 25 g
Postup přípravy
Bílý krém: 2/3 mléka zahřejeme a v 1/3 rozmícháme puding s cukrem. Jakmile začne mléko vařit, přidáme směs a zamícháme, přidáme rozdrobené máslové sušenky a mícháme do zhoustnutí, necháme chvíli vychladnout.
Čokoládový krém: 750 ml kakaa zahříváme v hrnci s cukrem a čokoládou. Zvlášť v misce smícháme zbytek kakaového mléka s kakaem a moukou, dobře promícháme, aby se ingredience spojily, potom dáme do hrnce, přidáme máslo a rozdrobené sušenky, zamícháme, a tak nám vznikne krém, necháme chvíli vychladnout.
Do sklenice dáme jako první vrstvu bílý krém, na něj poté nalijeme čokoládový krém, dáme vychladit do lednice, před podáváním ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.