Najděte si recept
Na co máte chuť?

Voňavá vepřová žebírka
Krásně vypečená vepřová žebírka obalená šťavnatým masem jsou zkrátka nadpozemská dobrota. Ideální pohoštění pro partu přátel... Třeba až se budete hromadně koukat na hokej na Olympiádě :)
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- koření kari 3 lžičky
- kečup (nebo rajčatový protlak) 1 lžíce
- Sójová omáčka 2 lžíce
- Olivový olej 3 lžíce
- prolisovaný česnek 2 stroužky
- cibule, nadrobno nakrájená 1 ks
- Sůl
- Pepř
- vepřová žebírka 1 kg
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Všechny suroviny smíchejte v misce a krásně vetřete do naporcovaných žebírek mašlovačkou nebo rukou, ale poctivě, a nechte asi hodinku uležet. Pak si rozpalte troubu na 160 stupňů, podlejte troškou vody a pečte pomalu klidně tři hodinky. Poslední půlhodinku přidejte troubu až na 200 stupňů.
- V případě potřeby můžete trochu podlít vodou nebo potřít zbývající marinádou.
- Pak vytáhněte, nakrájejte chlebík a podávejte!
Seznamte se s Kuchařinkou
Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...
… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.
Další recepty na přípravu žebírek: