Suroviny
- kari koření 3 lžičky
- kečup (nebo rajčatový protlak) 1 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- cibule (nadrobno nakrájená) 1 ks
- sůl
- pepř
- vepřová žebra 1 kg
Postup přípravy
- Všechny suroviny smíchejte v misce a krásně vetřete do naporcovaných žebírek mašlovačkou nebo rukou, ale poctivě, a nechte asi hodinku uležet. Pak si rozpalte troubu na 160 stupňů, podlejte troškou vody a pečte pomalu klidně tři hodinky. Poslední půlhodinku přidejte troubu až na 200 stupňů.
- V případě potřeby můžete trochu podlít vodou nebo potřít zbývající marinádou.
- Pak vytáhněte, nakrájejte chlebík a podávejte!