zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rychlá paštika z kuřecích jater
Autor: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně Rychlá paštika z kuřecích jater

Rychlá paštika z kuřecích jater

Hodnoceno: 0x
Připravit domácí paštiku není velká věda a výsledek je nesrovnatelně lepší, než jakákoli paštika v konzervě. Skvělé jako rychlé pohoštění nebo jako jedlý dárek.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. V hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci husího sádla a nechte nadrobno nakrájené šalotky, cibuli a česnek zesklovatět.
  2. Vsypte játra, osolte, opepřete a opékejte doměkka zhruba 15 minut. Vidličkou je rozmačkejte na konzistenci hrubší pasty.
  3. Přidejte ančovičky a rozmarýn, přilijte sherry a koňak a povařte 5 minut.
  4. V jiné pánvi rozehřejte zbylé sádlo a opečte na něm krajíce chleba dokřupava. Na opečené krajíce namažte paštiku a ozdobte šalotkou a pažitkou.

Rychlá paštika z kuřecích jater 2 Foto:

Rychlá paštika z kuřecích jater; foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně Foto:

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem.

„Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“ zve Zdeněk Pohlreich.

Vydalo Nakladatelství Sevruga s.r.o., MOC: 399 Kč

reklama

Související témata: paštika , játra