Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
Na marinádu
- olivový olej 2 lžíce
- česnek (rozdrcený) 2 stroužky
- pomerančová šťáva (z 1 pomeranče)
- pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
- med 1 lžíce
- oregano 1 lžíce
- chilli (rozdrcená sušená chilli paprička) 1 velká špetka
- mořská sůl
- pepř
Na salát
- cherry rajčata 175 g
- čočka (uvařená) 400 g
- tymián (čerstvý)
Na zálivku
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- citronová šťáva
- cukr krupice 1 lžíce
- ořechový olej (nejlépe makadamový olej) 1/4 hrnku
Na smažení
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
- Kuřecí prsa dejte do mělké mísy. Smíchejte olivový olej, česnek, pomerančovou šťávu a kůru, med, oregano, chilli, sůl a pepř. Přelijte směsí kuřecí maso a nechte alespoň 10 minut odpočívat.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte pánev a v ní olej a máslo. Nechte máslo rozpustit, potom vložte maso, marinádu zachovejte, a smažte 2–3 minuty po každé straně nebo dokud maso nebude zlatohnědé.
- Maso dejte do menší zapékací mísy, zalijte marinádou a pečte 10 minut. Vyndejte z mísy a dejte stranou.
- Smíchejte dohromady rajčata, čočku a tymián. Smíchejte dohromady ingredience na zálivku a nalijte na čočkovou směs.
- Při podávání: Kuře podávejte na lůžku z čočkovo-rajčatového salátu. Pokropte zbytkem šťávy ze zapékací misky.