Suroviny
- bílý jogurt (tučný) 280 g
- kurkuma (mletá) 1/2 lžičky
- kardamom (trochu podrcené tobolky) 6 ks
- mletá skořice 1/2 lžičky
- bobkový list 4 ks
- římský kmín 2 lžičky
- hřebíček 4 ks
- mletý zázvor 1 lžička
- koření garam másala 1/2 lžičky
- jehněčí žebra (nebo libová vepřová) 1 kg
- přepuštěné máslo 1 kg
- sůl
- koriandr
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte jogurt, všechno koření a 2 lžičky soli. Přidejte žebírka a dobře do nich vetřete marinádu. Přetáhněte mísu fólií a nechte přes noc v ledničce marinovat.
- Dejte žebra do kastrolu, přidejte tolik vody, aby byla celá pod vodou a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte je přiklopené pomaličku dusit 2 hodiny, dokud nebudou úplně měkká. Poté je vyjměte a nechte vychladnout.
- Na pánvi rozehřejte olej nebo ghí a po částech žebra smažte 2 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava. Hotová ještě mírně posolte, ideálně vločkovou solí, a pokud máte, posypte koriandrovou natí.