Zvláštní „dvojitá“ příprava žeber „tabak maaz“ zajistí, že budou nádherně měkká a současně na povrchu dozlatova osmažená. Všechna chuť koření zůstane uvnitř. Pokud chcete dodržet recept z Kašmíru, tedy z pomezí Indie a Pákistánu, použijte jehněčí, ale ručíme za to, že i vepřová žebra budou skvělá.
Ve velké míse smíchejte jogurt, všechno koření a 2 lžičky soli. Přidejte žebírka a dobře do nich vetřete marinádu. Přetáhněte mísu fólií a nechte přes noc v ledničce marinovat.
Dejte žebra do kastrolu, přidejte tolik vody, aby byla celá pod vodou a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte je přiklopené pomaličku dusit 2 hodiny, dokud nebudou úplně měkká. Poté je vyjměte a nechte vychladnout.
Na pánvi rozehřejte olej nebo ghí a po částech žebra smažte 2 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava. Hotová ještě mírně posolte, ideálně vločkovou solí, a pokud máte, posypte koriandrovou natí.