Suroviny
- listové těsto (na 3 mm tenké plátky cca 15 x 15 cm) 1 balení
- jablka 3 ks
- škrob 1 lžička
- voda 5 lžic
- cukr (dle chuti)
- vanilkový cukr (na posypání)
- máslo
Postup přípravy
- V mikrovlnné troubě na 2 lžících vody poduste nastrouhaná nebo na malé kostičky pokrájená očištěná jablka. Jakmile jsou měkká, přidejte škrob rozmíchaný ve zbylé vodě a ještě krátce povařte, aby vznikla jablečná kaše s případnými kousky jablek.
- Pláty těsta lehce potřete máslem. Namazanou stranou dolů položte do rozehřátého sendvičovače, doprostřed každého čtverce dejte lžíci jablečné kaše a přikryjte dalším plátem těsta, namazanou stranou nahoru. Zapečte dozlatova a ještě teplé posypte vanilkovým cukrem.