Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipy na dubnové gastro akce

Tipy na dubnové gastro akce

Tipy na dubnové gastro akce Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Tipy na dubnové gastro akce

Tipy na dubnové gastro akce Zdroj: Thinkstock

S jarem přichází teplejší počasí, jarní procházky, ale také řada akcí, jejichž hlavním tématem je jídlo. Tady je výběr několika z nich! :)

Seznam.cz banner

Restaurant Jakub: Napříč Evropou v polévkovém menu

Šéfkuchař Restaurantu Jakub Jiří Houška se svým týmem připravil pro hosty speciální polévkové menu. Podávat se bude v jeho restauraci v Českém Krumlově od 1. do 17. dubna.

Budete mít možnost ochutnat oblíbené polévky ze šesti zemí. A jaké to jsou? Jihočeská bramboračka s lesními houbami, slovenská zelná polévka „kapustnica“ s klobásou a zakysanou smetanou, maďarská rybí polévka halászlé s konfitovaným pórkem, francouzská zapékaná cibulačka s koňakem a krutony se sýrem Gruyére, minestrone s bazalkovým pestem a sýrem Grana Padano a ruský boršč se zakysanou smetanou.

Restaurant Jakub, Hotel Krčínův dům

Kájovská 54, Český Krumlov

MAKRO Mistrovství v otevírání ústřic

První dubnový víkend můžete navštívit již 15. ročník Mistrovství v otevírání ústřic. Proběhne v sobotu 2. dubna od 13 hodin na Staroměstském náměstí v Praze v rámci Velikonočních trhů.

Šéfkuchaři ze všech koutů České republiky se pokusí o překonání českého rekordu v otevření 30 ústřic na čas. Návštěvníci akce mohou tuto známou specialitu samozřejmě ochutnat.

Výsledky loňského ročníku: 3. místo – Jindřiška Kačenková (6 min 15 s), 2. místo – Tomáš Hladík (5 min 44 s), 1. místo – Václav Frič (5 min 42 s)

Titanic na zámku

V sobotu 16. dubna, k výročí potopení Titanicu, budete mít neopakovatelnou příležitost ochutnat exkluzivní menu, které se podávalo k večeři v první třídě tohoto slavného plavidla. Sedm lahodných chodů spolu s vybranými víny – k ochutnání bude například vyhlášené consommé Olga, dále pošírovaný losos s Mousseline omáčkou, filet mignons Lili a další lahůdky. Jídlo vám navíc zpříjemní i živá hudba.

Hotel Chateau Kotěra

Komenského 40

281 41 Ratboř u Kolína

Le Rendez Vous – Bonjour Brno

Druhý dubnový víkend (9. až 10. dubna) si Brno vyhradilo pro francouzskou tematiku. Tradiční trh s dobrotami a designem s nádechem Francie najdete v prostoru, který se jmenuje Malá Amerika. Poznat můžete nejen Francii, ale i frankofonní země: Kanadu, Švýcarsko nebo Belgii.

Těšit se můžete na workshopy, dílny pro děti nebo koncerty. A vstup je zdarma!

Hybešova 1

Brno

Náplavka Street Food

Letos se bude Street Food na Náplavce konat dvakrát. První proběhne právě v dubnu (16. dubna) na smíchovské náplavce. Těsit se můžete na klasické stánky se street foodem, ale své místo budou mít i známé food trucky.

K ochutnání budou jídla kuchařů z Malajsie, Thajska, Indie, Indonésie, Libanonu, Gruzie, Mexika, Peru, Argentiny, USA, Egypta, Maroka, Portugalska, Francie a dalších.

Na své si přijdou například milovníci vietnamského pokrmu bún cha, korejského kimchi, gruzínského chacapuri a dalších skvělých jídel. Vstupné je 30 korun.

Hořejší nábřeží 1126/5

Praha 5

Prague Candy Festival

Pokud je sladké něco, co ve vašem jídelníčku nesmí chybět, tato akce je přesně pro vás. Milovníci sladkostí si mohou pochutnat na čokoládě, dortech, nebudou chybět ani cupcakes, makronky, bonbóny, pralinky, muffiny, raw dezerty, cakepops, sušenky, horká čokoláda, ovocné džusy, zmrzlina a další – je toho opravdu hodně. V rámci doprovodného programu uvidíte výrobu dortů, pralinek, zdobení cupcakes nebo marcipánu.

První ročník tohoto festivalu můžete navštívit 17. dubna – základní vstupné stojí 100 korun.

Hotel Pyramida

Bělohorská 24, Praha 6

BylinkoFest

Chtěli jste někdy navštívit festival, který by se soustředil na zdravé bylinky? V tomto roce máte možnost: v sobotu 23. dubna se v Národním zemědělském muzeu v Praze koná první BylinkoFest, který návštěvníkům nabídne zajímavé přednášky odborníků nebo tvůrčí workshopy. Hlavním tahákem je ale samozřejmě možnost ochutnat zdravé dobroty nebo koupě sazenic rostlin.

Vstupné na akci je 50 korun, uzavřené přednášky se platí zvlášť a stojí 180 korun.

Kostelní 44

Praha 7 - Holešovice

Asian Food & Culture Fest

Naším posledním tipem je asijský festival, který můžete navštívit na konci dubna (30. dubna). Festival bude rozdělen do šesti čtvrtí dle zemí: Main Street, Chinatown, Vietnam, Thajsko, Korea a Japonsko. Každá čtvrť bude odlišná a originální, čemuž pomohou i specifické dekorace prostoru. V "Bank of Asia" si budete moci koupit AsianFest žetony, které budou fungovat jako festivalová měna. Cena jednoho žetonu je 50 korun.

Vstupné má tři kategorie: Economy (200 korun), Business (390 korun) a First Class (1200 korun).

Výstaviště Praha Holešovice

Areál Výstaviště 67

Praha 7

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Sdílejte článek
Štítky ústřice čokoláda dort sýr festivaly Česko Praha tipy náplavka kapustnica zakysaná smetana jídlo street food food akce

Návrhy pro vás

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá


Přečtěte si také

Novinky
Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Maso
Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Sladké
Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Sladké
Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Sladké
Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Richterová: Zahraniční politika není vyvážení plyšáků. Malá se divila: Snídala jste syrové maso? Turek v pondělí na Hrad nedorazí. Na schůzku s prezidentem ho nepustí vyhřezlá ploténka Norris se stal poprvé mistrem světa formule 1. Britský jezdec utnul Verstappenovu skvělou sérii

prima-zeny

Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika Slyšel jsem, že Mikýř se do Zrádců nedostane, řekl tajemný fantom. Poslal vzkaz Krugovi Byl jsi můj celý svět. První slova manželky Nikoly po odchodu Patrika Hezuckého

prima-zoom

Falešná jednotka došla až do Berlína Jak vypadá nejstřeženější vězení v USA? Vězni zde zešílí nebo spáchají sebevraždu Vzácná chobotnice váží jako dospělý člověk. Samci si kvůli páření trhají chapadla

prima-fresh

Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

prima-cool

Banda: první trailer velkého finále James Cameron vysvětlil, proč nelituje, že mu nevyšel jeho Jurský park CLASH 14: Pavel Novotný ukázal srdce bojovníka, několikrát zasahovala ochranka

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Med bojuje s viry i bacily. Objevte medový čaj a medovo-cibulový sirup Barvou roku 2026 je mléčně bílá. Má působit uklidňujícím dojmem Jedovaté vánoční květiny: Pozor na brambořík, vánoční hvězdu, čemeřici i hvězdník

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.