Suroviny
- ciabatta (větší) 3 ks
- rajčata (zralá) 5 ks
- balzamikový ocet pár kapek
- extra virgin olivový olej 30 ml
- česnek 1 stroužek
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve nakrájejte rajčata na silnější kolečka. Opečte je z obou stran na pánvi nebo na grilu a nechte vystydnout. Nakrájejte je na malé kostičky a dejte do mísy.
- Nakrájená rajčátka zakapejte olivovým olejem, balzamikovým octem a přidejte nasekanou petrželovou nať. Osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.
- Ciabattu nakrájejte na 1 cm silné plátky a opečte na pánvi, na grilu či v troubě.
- Opečené bruschetty potřete česnekem a podávejte obložené rajčatovou salsou.