Head
- sumec 500 g
Na přílohu
- parmezán 100 g
Head
- koření na ryby 1 kus
Postup přípravy
Smícháme olivový olej a koření na ryby
Kůži sumce prořízneme a filety obalíme ve směsi oleje a koření a necháme odležet
Na pánvičku nebo do kastrůlku dáme najemno nakrájenou zeleninu, víno, špetku soli a pepře
Jakmile se to začne vařit, vložíme filety a asi 5–10 minut dusíme
Jako přílohu vaříme oloupané topinambury se smetanou a kořením, dokud směs nezhoustne, potom necháme vychladnout a přimícháme parmazán
Směs dáme zapéct na 180 s°C asi na 10–15 minut do trouby
Na dýňovou pěnu si na másle orestujeme jemně nakrájenou mrkev, přilijeme víno a zredukujeme
Přidáme rybí vývar a nakrájenou dýňovou dužinu
Vaříme 15 minut, potom přidáme smetanu a necháme povařit
Poté směs rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem
Podle potřeby můžeme zahustit máslem