Suroviny
- listové těsto 250 g
 - máslo 1 lžíce
 - slanina 5 plátků
 - pórek (velké, nakrájené na kolečka) 3 ks
 - hřiby (velké, nakrájené) 4 ks
 - mozzarella 1 balení
 - mléko 1 hrnek
 - vejce (velká) 3 ks
 - sůl 1 špetka
 - pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
 
Postup přípravy
- Těsto rozbalte na lehce pomoučeném povrchu. Vymastěte koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto rozložte na dno a stěny formy.
 - Rozpusťte máslo a na něm opečte slaninu dokřupava, přidejte pórek a houby a restujte asi 5 minut, dokud nezměknou. Dejte stranou a nechte vychladnout.
 - V misce prošlehejte mléko, vejce, sůl a pepř. Opatrně rozprostřete pórkovo-houbovou směs na těsto, poklaďte na tenké plátky nakrájenou mozzarellou a navrch přelijte mléčnou směsí.
 - Koláč pečte v předehřáté troubě 20–25 minut nebo dokud nebude hotový.
 - Podávejte se salátem.