Suroviny
- listové těsto 250 g
- máslo 1 lžíce
- slanina 5 plátků
- pórek (velké, nakrájené na kolečka) 3 ks
- hřiby (velké, nakrájené) 4 ks
- mozzarella 1 balení
- mléko 1 hrnek
- vejce (velká) 3 ks
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
Postup přípravy
- Těsto rozbalte na lehce pomoučeném povrchu. Vymastěte koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto rozložte na dno a stěny formy.
- Rozpusťte máslo a na něm opečte slaninu dokřupava, přidejte pórek a houby a restujte asi 5 minut, dokud nezměknou. Dejte stranou a nechte vychladnout.
- V misce prošlehejte mléko, vejce, sůl a pepř. Opatrně rozprostřete pórkovo-houbovou směs na těsto, poklaďte na tenké plátky nakrájenou mozzarellou a navrch přelijte mléčnou směsí.
- Koláč pečte v předehřáté troubě 20–25 minut nebo dokud nebude hotový.
- Podávejte se salátem.