Suroviny
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na něm 2 šalotky. Z bílé části pórku nakrájejte kolečka a vhoďte k šalotce do hrnce, nechte zesklovatět. Poté k zelenině přisypte rýži a chvilku restujte, aby se všechna zrnka obalila tukem. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Až se alkohol vypaří, můžete rýži zalít vývarem. Vývar nechte pomalu vařit, jakmile se tekutina odpaří, opět trošku přilijte a postup opakujte do té doby, než bude rýže „al dente“, tzv. na skus. Hrnec pak stáhněte z ohně, přidejte nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousek másla.
- V jiném kastrůlku přiveďte vodu k varu, kápněte do ní trochu octa a vyklopte do ní vejce. Žloutek se díky octu krásně obalí bílkem. Vejce vyndejte, jakmile bílek ztuhne, žloutek bude stále tekutý.
- Na talíř naservírujte rizoto, navrch položte ztracené vejce, dochuťte solí, pepřem a parmezánem.