Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pórkové rizoto s vejcem

2 porce
do 1 hodiny
Pórkové risotto s vejcem
Pórkové risotto s vejcem Autor: Hermína / Prima
Klasické italské rizoto můžete ozvláštnit ztraceným vejcem, přesně jako to udělal Zdeněk Pohlrecih v tomto receptu.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na něm 2 šalotky. Z bílé části pórku nakrájejte kolečka a vhoďte k šalotce do hrnce, nechte zesklovatět. Poté k zelenině přisypte rýži a chvilku restujte, aby se všechna zrnka obalila tukem. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Až se alkohol vypaří, můžete rýži zalít vývarem. Vývar nechte pomalu vařit, jakmile se tekutina odpaří, opět trošku přilijte a postup opakujte do té doby, než bude rýže „al dente“, tzv. na skus. Hrnec pak stáhněte z ohně, přidejte nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousek másla.
  2. V jiném kastrůlku přiveďte vodu k varu, kápněte do ní trochu octa a vyklopte do ní vejce. Žloutek se díky octu krásně obalí bílkem. Vejce vyndejte, jakmile bílek ztuhne, žloutek bude stále tekutý.
  3. Na talíř naservírujte rizoto, navrch položte ztracené vejce, dochuťte solí, pepřem a parmezánem.
Reklama

Pórkové risotto s vejcem Foto: Hermína / Prima

Pórkové risotto s vejcem                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama