Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pomazánka z křenu a jablka a pomazánka z pečené dýně

8 porcí
do 1 hodiny
Pomazánka z křenu a jablka a pomazánka z pečené dýně
Pomazánka z křenu a jablka a pomazánka z pečené dýně Autor: Jezte česky
Pomazánky jsou ideální svačinka, ale můžou nahradit i večeři, když se vám nechce zrovna vařit. Pokud máte rádi ostřejší chutě, zvolte křenovou s jablky. Pro milovníky jemnějších chutí máme dýňovou variantu.
Reklama

Suroviny (8 porcí)

Pomazánka z křenu a jablka:

Pomazánka z pečené dýně:

Reklama

Postup

  1. Pomazánka z křenu a jablka: Jablko omyjte, zbavte jádřinců a i se slupkou nastrouhejte najemno. Křen pečlivě očistěte a také nastrouhejte.
  2. Smíchejte s lučinou, zakápněte šťávou z citronu, aby vám jablko a křen nezhnědly, a dochuťte troškou soli. Podávejte s celozrnným pečivem.
  3. Pomazánka z pečené dýně: Dýni rozkrojte, i se slupkou vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 160 ˚C dozlatova, přibližně 15–20 minut.
  4. Na másle orestujte nasekanou cibulku, odstavte, přidejte upečenou dýni (již bez slupky) a vidličkou rozmačkejte.
  5. Dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, mletou skořicí, solí a pepřem. Podávejte na celozrnném pečivu.
  6. Prima tip: Místo dýně Hokkaido můžete použít také máslovou – je chuťově jemnější..
Reklama

Pomazánka z křenu a jablka a pomazánka z pečené dýně Foto: Jezte česky

Pomazánka z křenu a jablka a pomazánka z pečené dýně. Foto: Jezte česky

 

Jezte českyJEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama