Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Pomalu pečená kachna s meruňkami a kaštany a křupavá dýně

Pomalu pečená kachna s meruňkami a kaštany a křupavá dýně

Pomalu pečená kachna s meruňkami a kaštany a křupavá dýně Zdroj: Hermína / Prima

  • Zavřít
Pomalu pečená kachna s meruňkami a kaštany a křupavá dýně

Pomalu pečená kachna s meruňkami a kaštany a křupavá dýně Zdroj: Hermína / Prima

Moje hodnocení
21x

Dokonalá podzimní pečínka, taková je kachna s kaštany, meruňkami a skořicí. A k ní si jako přílohu upečte křupavou dýni s tymiánem.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Kachna

  • kachna 1 ks (cca 2 kg)
  • sůl 5 lžiček
  • marmeláda (meruňková) 5 lžic
  • sušené meruňky (pokrájené) 10 ks
  • kaštany 15 ks
  • mletá skořice špetka

Dýně

  • dýně Hokkaidó (menší) 1 ks
  • tymián
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • olivový olej 1 dl

Postup přípravy

  1. Tato kachna se peče třináct hodin. Může vám to připadat neuvěřitelné, ale zkuste si to. Začněte večer – tím, že kachnu opláchnete a osušíte, odříznete tuk u biskupa a u krku, důkladně ji prosolíte (i zevnitř, vetřete sůl všude…) a dáte ji do pekáče. Podlijte ji cca centimetrem vody, přiklopte, a dejte na osm hodin do trouby, vyhřáté na 90 stupňů. Když tuhle první etapu přípravy (trvá cca pět minut) zvládnete udělat před půlnocí, můžete si jít v klidu lehnout, a na bod 2 nastoupit ráno v osm.
  2. Po osmi hodinách zvyšte teplotu na 120 stupňů a nedivte se, že je kachna ještě úplně bledá – svou práci na její vnitřní struktuře už předchozí etapa odvedla. Znovu přiklopte a pečte dalších pět hodin, aniž byste se o kachnu jakkoliv starali (nepodlévejte, neubírejte tuk, atd.)
  3. Zatímco se kachna dopéká, vyloupejte si kaštany. Do hrníčku si dejte meruňkovou marmeládu, rozmíchejte ji se sběračkou vypečeného tuku a skořicí, a touto směsí kachnu důkladně potřete. Přidejte k ní vyloupané kaštany, pokrájené meruňky a pečte další hodinu už odkryté, několikrát kachnu polijte vypečenou šťávou. Pokud po půlhodině nebude nabírat krásně zlatavou barvu, zvyšte teplotu na 140 stupňů. Pak už na ni občas pro jistotu koukněte, protože chcete mít kachnu s tou nejkrásnější zlatavou kůrkou…
  4. Než se kachna dopeče, omyjte a rozpulte dýni, každou půlku položte řeznou stranou na prkénko a pokrájejte na podkovy. Dejte do pekáče, polijte olivovým olejem, posypejte solí, pepřem a tymiánem a rukama proházejte, aby byla dýně obalená ze všech stran olejem i kořením.
  5. Přidejte pekáček s dýní do trouby k dopékající se kachně a pečte při stejné teplotě zhruba hodinu.
  6. Až upečenou kachnu z trouby vyndáte a necháte ji dojít pod alobalem, rozpalte troubu na 220 °C a několik minut pečte dýni při vysoké teplotě, aby se udělala křupavá kůrka. Hotová dýně má lehce zahnědlé okraje, uvnitř je vláčná a sladká.
  7. Servírujte vždy porci kachny s kaštany a meruňkami s podkovami křupavé dýně, zdobte čerstvým tymiánem.

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě.

Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc Omáčky

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku Sladké

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem


Přečtěte si také

Sladké
Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Předkrmy a chuťovky
Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Soutěžící
Jiří Koběrský nemá rád, když se s stolu nedodržuje bonton

Jiří Koběrský nemá rád, když se s stolu nedodržuje bonton

Novinky
Prestižní ocenění Vinař roku České republiky 2025 míří do Mikulova – triumfuje Vinařství Volařík

Prestižní ocenění Vinař roku České republiky 2025 míří do Mikulova – triumfuje Vinařství Volařík

Nápoje
Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Prostřeno!
Prostřeno: Předkrmový mini hamburger podle Ajfela

Prostřeno: Předkrmový mini hamburger podle Ajfela

Prostřeno!
Prostřeno: Silný hovězí vývar z pečeného základu

Prostřeno: Silný hovězí vývar z pečeného základu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku Sladké

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou Recepty

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou

Předkrmy a chuťovky
Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Normandské kuře s jablky – tradiční francouzský recept je ztělesněním babího léta na talíři Recepty

Normandské kuře s jablky – tradiční francouzský recept je ztělesněním babího léta na talíři

Polévky
Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou Recepty

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou

Nápoje
Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem Nápoje

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi Recepty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky
Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova Recepty

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Omáčky
Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Sladké
Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou Recepty

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou

Maso
Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Recepty
Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Musíme škrtat na všech frontách, tvrdí Pikora. Bobošíková by zdanila zbrojaře, Vokřál banky Fatální nehoda lisabonské lanovky: 15 lidí zemřelo, řada pasažérů zůstala zaklíněna ve voze Spor ve studiu: Turek vinil STAN z ničení průmyslu. Vychovejte ho, žádal Farský moderátorku

prima-zeny

Peter Pecha jako český Kevin Costner. V Kamarádech se objevuje jako tajemný bodyguard Táňa Bystroňová odhalila trik na fotbalisty. Petr Švancara by se nechal chytit Rodina je planeta, říká Vilma Cibulková. V seriálu Polabí za ni bojuje jako Olga

prima-zoom

Proč havarovala supermoderní F-35? Chcete být oficiálním rekordmanem? Řadu bizarních výzev z Guinnessovky zatím nikdo nepokořil Hroznýš královský už při hraní zabil přes 20 dětí. Ze smrtícího sevření se dá dostat dvěma způsoby

prima-fresh

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

prima-cool

Rock plakal dojetím na premiéře Mlátičky Ivan Mládek propaguje Wednesday. Podívejte se na speciální novou verzi Jožina z Bažin Potvrzeno: V seriálovém Harrym Potterovi bude jeden z původních herců. Ztvární tu samou postavu

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak sklízet a uskladnit jablka: Poznáte, kdy už jsou zralá? Září by mělo být teplé a suché: Dobrá zpráva pro milovníky babího léta Jedna z nejluxusnějších jachet je na prodej. Stojí více než 2 miliardy korun

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.