Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polomáčené ovesné sušenky

cca 20 ks porcí
do 1 hodiny
Polomáčené ovesné sušenky
Polomáčené ovesné sušenky Autor: Hermína / Prima
Jak tvrdí Karolína, domácí kuchařka, tento geniální recept pochází z časopisu Praktická žena z roku 1982. V původní receptuře neobsahovaly koláčky čokoládu, ale měly střed z marmelády. Karolína je však přetvořila do polomáčené varianty.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (cca 20 ks porcí)

Těsto:

Reklama

Postup

  1. Máslo utřete s vločkami, cukrem, skořicí a vejcem. Přidejte mouku rovnoměrně promíchanou s práškem do pečiva a vypracujte těsto. Dejte ho na hodinu odležet do chladničky.
  2. Z těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku mírně stlačte.
  3. Koláčky pečte přibližně 20 minut při 150 °C, dokud nezačnou na okrajích růžovět. Pak je nechte vychladnout.
  4. V misce postavené do vodní lázně rozpusťte čokoládu se smetanou. Do tekuté hmoty namáčejte vždy polovinu koláčku. Namočené koláčky odkládejte na pečicí papír – až čokoláda ztuhne, půjdou dobře sloupnout.
Reklama

Polomáčené ovesné sušenky  Foto:

Polomáčené ovesné sušenky                                                                         Foto: Hermína / Prima


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama