Suroviny
- máslo 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- mrkev 3 ks
- řapíkatý celer 2 ks
- máslová dýně 1/3 ks
- rajčata 1 ks
- citronová kůra
- čočka 150 g
- červená čočka 100 g
- listový špenát
- kurkuma 1/2 lžičky
- římský kmín 1/2 lžičky
- kari koření 1/2 lžičky
- zeleninový vývar 1 l
- chilli papričky
Postup přípravy
- Hnědou čočku uvařte do poloměkka.
- Na másle zpěňte cibulku, přidejte pokrájený česnek, citronovou kůru, mrkev, celer, pokrájené rajče a oloupanou dýni.
- Chvilku restujte a přidejte koření. Zamíchejte, aby se koření krásně rozvonělo, přidejte obě čočky (hnědou i s polovinou vody, ve které se vařila), zalijte vývarem, osolte a vařte do změknutí.
- Vyndejte citrónovou kůru. Na závěr jen vhoďte do hrnce listy špenátu, zamíchejte a již nevařte. Můžete podávat s kopečkem creme fraiche.