Suroviny
- ricotta 125 g
- zakysaná smetana 50 g
- cukrářské piškoty 8 ks
- borůvky (čerstvé)
- třtinový cukr 1 lžíce
- pomeranč 1 ks
- čokoláda (nastrouhaná) 1 lžíce
- pistácie (nesolené) 1 hrst
- lískové ořechy 1 hrst
- meduňka (čerstvá)
Při přípravě dezertu postupujte podle videoreceptu:
Postup přípravy
- Lískové oříšky opražíme nasucho v pánvi.
- V míse prošleháme ricottu se zakysanou smetanou, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a podle chuti dosladíme třtinovým cukrem. Lískové oříšky nahrubo nasekáme, přimícháme do krému.
- Do pohárků nadrtíme cukrářské piškoty, zakápneme pomerančovou šťávou, do pohárů nasypeme borůvky a přidáme našlehaný krém. Ozdobíme nasekanými pistáciemi, nastrouhanou čokoládou, lístkem čerstvé meduňky a cukrářským piškotem.