Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pohankové placičky

4 porce
do 1 hodiny
Pohankové placičky
Pohankové placičky Autor: Výpečky.com
Jsou výborné jako vegetariánské karbanátky se salátkem nebo bramborovou kaší. Stejně tak je ale můžete použít jako nevšední přílohu k masu. A když vám zbydou, vemte si je do práce jako svačinu, dobré jsou i zastudena.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Pohanku dobře properte ve studené vodě a poté ji uvařte doměkka. Sceďte ji a trochu prolijte studenou vodou a nechte opravdu důkladně odkapat.
  2. Do vychladlé pohanky nastrouhejte tvrdý sýr a přidejte na oleji osmahnutou nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Do směsi přidejte rozšlehané vajíčko, nasekanou petrželku a sůl. Pořádně promíchejte, aby směs byla spojená, pokud se vám směs zdá příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.
  3. Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a poté nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.
Reklama

Výpečky.com

Milujeme Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama