Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladit.
Česneková pomazánka – cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme tvaroh, margarín, papriku, utřený česnek, tatarku a bazalku a vyšleháme vše do pěny. Podle chuti přidáváme sůl.
Křenová pomazánka – do misky dáme tavený sýr, margarín, hořčici, nastrouhaný čerstvý křen a sůl a opět vyšleháme do pěny.
Tvarůžková pomazánka – celý balíček tvarůžků nakrájíme nadrobno nebo rozsekáme v robotu spolu s cibulkou, přidáme margarín, olivový olej, pálivou papriku, chilli, sůl, pepř a opět vyšleháme do pěny. Vychladlá vejce oloupeme a rozkrojíme uprostřed podél. Vyndáme žloutek a místo žloutku naplníme pomazánkami. Spodek vajíčka seřízneme, aby vajíčko neklouzalo po talířku.Vejce s pomazánkou můžeme ozdobit cherry rajčetem, okurkou i paprikou.