Suroviny
Postup přípravy
Maso omyjeme, naklepeme jako řízek, osolíme a opepříme. Na jednu stranu porce dáme připravený ochucený špenát, polovinu mozzarelly a jeden plátek slaniny. Překlopíme druhou polovinou řízku a dobře spíchneme špejlemi, aby nám náplň nevytekla. (Špejle po uvaření vyndáme.) Takto připravené kapsy dáme na pánev s rozpáleným olejem a z obou stran zprudka opečeme. Poté podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme deset minut. Nakonec zprudka zapečeme v troubě.
Brambory si nejprve předvaříme a poté dopečeme. Oloupeme a rozkrojíme jen na měsíčky, propláchneme, dáme do studené osolené vody s kmínem a libečkem. Vaříme 15 minut, scedíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Brambory posypeme kořením na americké brambory a dáme do horké trouby na dalších 15 minut.