Suroviny
- vejce 4 ks
- mouka 4 ks
- cukr 3 lžíce
- prášek do pečiva 1/2 sáček
- sůl špetka
- mascarpone 1 ks
- smetana ke šlehání 1 ks
- ztužovač šlehačky 1 ks
- cukr moučka 2 lžíce
- jahoda
Postup přípravy
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Do žloutkové směsi přidáváme na střídačku lžíci sněhu a lžíci mouky smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Opatrně mícháme, aby směs zůstala nadýchána a nespadla. Vylejeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova při 180°C, pak necháme piškot vychladnout.
Mezitím si smícháme mascarpone s cukrem a trochou smetany. Ze zbylé smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, kterou smícháme s mascarpone. Vznikne hladký krém, kterým pomažeme vychladlý piškot. Čerstvé jahody nakrájíme na malé kousky, zabalíme do rolády a ideálně necháme odpočinout do druhého dne.