Suroviny
- kuřecí maso 1 ks
- mrkev 4 ks
- chilli omáčka 3 lžíce
- chilli omáčka 2 lžíce
- bambusové výhonky
- zelí 1/4
- vejce 2 ks
- škrob 2 lžíce
- tofu 4 ks
- sůl
- cibule 1/2
- česnek 2 stroužky
- jidášovo ucho
- petržel
Postup přípravy
Jidášovo ucho namočíme do vody asi na 20 minut. Z krků si uvaříme drůbeží vývar – stačí půl hodiny. Prsní řízek a bílé zelí nakrájíme na nudličky, prolisujeme česnek, pokrájíme nadrobno cibuli a bambus a do toho přidáme Jidášovo ucho. Na pánvičce osmahneme kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme zelí, bambus a houby, orestujeme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Vývar scedíme, přidáme obsah pánve, nadrobno nasekanou mrkev, necháme povařit dvacet minut, poté přidáme nadrobno nakrájené tofu. Rozkvedláme obě vejce a velmi pomalu, opatrně je vmícháme do polévky. Dvě lžíce škrobu rozmícháme v trošce vody a krátce zavaříme do polévky těsně před podáváním. Polévku dozdobíme petrželkou.