Head
- losos 100 g
Na těsto
Head
Quiche
Postup přípravy
Těsto: do kastrolu si dáme vodu, sůl, cukr, mouku a mícháme, dokud se těsto nelepí na kastrol. Pak vedle plamene zašleháme máslo a vyšlehané vejce. Zdobičkou děláme malé kopečky (věnečky), které dáme péct do předehřáté trouby na 200stupňů. Pečeme 15minut a po vytažení hned rozkrojíme.
Naplníme krémem: Uzeného lososa si nakrájíme na malé kousky a postupně přidáváme všechny ingredience. Naplníme vychladlé větrníčky a dáme opět do lednice. Podáváme studené.
Mouku, olej a 100 ml vody dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet asi hodinu v lednici.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů a vyválíme těsto na kulatý plech, propíchneme vidličkou. Rozetřeme hořčici, tuňáka a najemno nakrájený pór. V míse si ručně vyšleháme vejce se smetanou, přidáme koření, nalijeme na korpus a dáme hned péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů na 40minut.