Suroviny
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 11. dílu s tématem PERNATÁ DRŮBEŽ najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Perličku ze všech stran i zevnitř osolte a opepřete. Nohy překřížte a svažte provázkem. Kůži na prsou uvolněte (vsuňte pod ní ruku, čímž se kůže krásně oddělí od masa).
- Na tenké plátky nakrájejte slaninu a vložte ji pod kůži perličky.
- Do pekáče nakrájejte pár plátků slaniny, pár kousků hlívy královské, cibuli, dva stroužky česneku, přidejte snítku tymiánu, divoké koření – bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře. Zalijte asi 2 dl bílého vína, vložte perličku.
- Pekáč přikryjte poklicí, dejte do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna pečte asi 40 minut, poté perličku otočte a pečte dalších 15 minut.
- Po upečení perličku vyndejte z pekáče a přikryjte ji alobalem. Omáčku přelijte do kastrůlku a chvilku povařte, aby se mírně zredukovala. Přihoďte do ní nasekanou petrželkou a pár lístků máty. Odstraňte vše nejedlé (větvičku tymiánu, koření).
- Perličku rozporcujte a podávejte s redukovanou omáčkou.