Domácí pečivo
- mouka 350 g
- pohankové klíčky 2 lžíce
Pečené papriky
- niva 100 g
- hermelín 1 kus
- bylinková sůl 1 dávka
Domácí pečivo
- olej 3 lžíce
- slunečnicová ( - volitelné ) 1 hrst
- xantanová guma 4 g
- oregano 1 dávka
- kvasnice 1 kus
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
1. Pečené papriky: Papriky omyjeme, rozpůlíme na lodičky a očistíme. Lehce uvnitř osolíme a naplníme sýrem. Do každé lodičky dáme jiný druh sýra. Plech pokryjeme pečicím papírem a vše vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20–30 minut, nutno hlídat, aby se nespálila slupka!
2. Pečivo: Do mouky přidáme pohankové klíčky, jáhlové vložky, sůl, vejce, olej, xantinovou gumu nebo prášek do pečiva a oregano. Vše promícháme. Vlijeme připravený kvásek, který jsme si udělali z 0,25 l vlažné vody, kam jsme rozdrobili kvasnice, přidali trochu cukru a nechali tzv. vzejít. Směs s kváskem dlouho hněteme. Na závěr přidáme slunečnicová semínka. Lžičkou tvarujeme bochánky, které na plechu nemáme trošku nakynout.