Postup přípravy
Předkrm
Pečená řepa s kozím sýrem a rukolou
Ingredience:
2–3 ks červené řepy (podle velikosti)kozí sýrrukolasůl, pepřolivový olejčesnek
Postup:
Řepu omyjeme, seřízneme na obou vršcích a posadíme do alobalu. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky a přidáme k řepě do alobalu. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a lehce opepříme. Dáme do trouby péct na 180°C, cca hodinu (podle velikosti řepy). Hotovou řepu poznáme tak, že vezmeme vidličku a zkusíme do ní píchnout, zda je měkká. Po upečení necháme řepu vychladnout, okrájíme slupku a nakrájíme na tenké plátky. Na talíř dáme rukolu, plátky řepy a posypeme kozím sýrem. Osolíme, opepříme, můžeme přidat i kapku olivového oleje nebo balsamico.