Hlavní chod
- vepřová panenka 1 kg
Balzamiková omáčka
- balsamico 50 ml
Hlavní chod
Postup přípravy
1. Listy z kapusty oddělíme, vložíme je do vařící vody, necháme zhruba pět minut povařit. Listy vyjmeme a zchladíme studenou vodou. Panenku si opláchneme ve studené vodě, opepříme, osolíme, nakrájíme na kousky zhruba dvěstěgramové. Rozpálíme si olej na pánvi a zprudka panenku opečeme ze všech stran. Maso vyndáme z pánve, zabalíme je do kapustových listů a dalších 15 až 20 minut restujeme na pánvi, aby panenka zůstala uvnitř ještě růžová.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Poté přidáme čerstvý tymián a vmícháme jej do brambor s kouskem másla nebo pár kapkami olivového oleje.
3. Z výpeku z panenky uděláme omáčku. Orestujeme šalotku na másle, přidáme červené víno, med a ocet balsamico a vaříme tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na sirup. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme a podáváme k masu.
Hlavní chod:
Pečená panenka balená v listech kapusty s balzamikovou omáčkou, tymiánové brambory
Ingredience:
1 kg vepřové panenky,
1 kapusta
olej
pepř a sůl
Balzamiková omáčka:
2 lžíce medu,
50 ml octa balsamico,
150 ml červeného vína,
2 šalotky,
ořech másla
Tymiánové brambory:
1 kg brambor,
čerstvý tymián,
pepř,
olej nebo máslo,
sůl