Head
- kyselé zelí 1 sklenice
- jablko 2 ks
Houskový knedlík
- mléko dle potřeby
Head
Postup přípravy
Kachnu opláchneme a vložíme do pekáče, posolíme, pokmínujeme a pečeme necelé tři hodiny na 200 stupňů.
Na bramborový knedlík si uvaříme brambory, které necháme vystydnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, vajíčko a uhněteme bramborové těsto. Vytvoříme aspoň dvě šišky, které necháme dvacet minut povařit v osolené vodě
Houskovy knedlík: Z mléka, droždí, špetky cukru a špetky cukru si uděláme ve skleničce kvásek. Z ostatních ingredienci vytvoříme těsto, které necháme chvíli vykynout. Pak si uválíme dvě šišky, do těsta přidáme také nakrájenou žemli a knedlíky vaříme dvacet minut v osolené vodě. Potom je potřeme olejem, aby knedlík neoschnul.
Červené zelí vysypeme do hrnce, přidáme vodu, cukr, sůl, nastrouhané jablko a necháme podusit do změknutí. To samé uděláme s bílým kysanými zelím, k němuž ještě přidáme kmín.