Na paštiku
Na houstičky
- majonéza 3 lžíce
Na paštiku
Postup přípravy
Paštika: Na másle orestujeme cibulku, na ni přidáme játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián (nasekaný), zalijeme portským vínem, poté vaříme, než se vypaří alkohol. Paštiku rozmixujeme a přiléváme smetanu.Paštikudámedo hřbetu nebo alobalu, posypeme mandlemia necháme ztuhnout v chladu (v lednici).Budeme podávat s brusinkami a paštiku položíme na hlávkový salátnakrájený na proužky.
Domácí houstičky: Uděláme kvásek– do vlažného mléka přidáme droždí a špetku soli. Poté přidáme mouku a majonézu. Necháme vykynout cca 30 minut. Na plech dáme pečicí papír a tvořímemalé bochánky,vložíme do trouby a pečeme. Během pečení potíráme rozšlehanými vejci.Pečeme na 170 stupňů.