Paštika
- smetana 125 ml
Domácí chléb
- mléko 1 lžíce
Paštika
- česnek 4 stroužky
Domácí chléb
- sůl 1 dávka
Paštika
Postup přípravy
1. Pokrájenou cibuli a česnek usmažíme na másle, přidáme játra, koření a dusíme do změknutí. Směs smícháme se zbytkem másla a se smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme mandle a brusinky a zamícháme. Paštiku dáme do lednice ztuhnout. Podáváme ideálně s dobrým domácím pečivem až po šesti hodinách, aby paštika dobře ztuhla.
2. 200 ml vody, máslo, sůl, sušené mléko, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme základní program. Před ukončením hnětení přisypeme nasekané ořechy a brusinky. Poté pekárna nechá těsto vykynout a následně upeče. Také můžeme vykynuté těsto upéct v horké troubě, pokud chceme křupavější kůrku.