Suroviny
- cibule 1 ks
- olivový olej
- kulatá rýže (Arborio nebo Carnarolli) 250 g
- máslová dýně (menší ) 1 ks
- červená paprika
- strouhaný parmazán 45 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli na tenké plátky a restujte asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte rýži a minutu ji důkladně promíchávejte, potom přidejte 600 ml vřelé vody a oloupanou dýni nakrájenou na malé kousky (bez semínek).
- Za občasného míchání vařte na střední teplotě asi 10 minut, dokud se všechna tekutina skoro neabsorbuje. Přidejte dalších 300 ml horké vody a proužky červené papriky a vařte asi 15 minut, až bude dýně měkká. Podle potřeby přilijte vodu. Rizoto nechte pár minut před podáváním odpočinout.
- Vmíchejte polovinu parmazánu, dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané zbytkem parmazánu, pokapané olivovým olejem a posněžené čerstvě namletým černým pepřem.
- PRIMA TIP: Toto risotto můžete navíc dochutit česnekem, bílým vínem a přidáním čerstvých bylinek.